Άγια Νύχτα, με τη Sharon Van Etten

Επιστρέφει με μια διασκευή της στο αγαπημένο χριστουγεννιάτικο άσμα

news.team
news.team
Δεν ενθουσιάστηκαν όλοι με το Remind Me Tomorrow της Sharon Van Etten, το οποίο τη βρήκε μάλιστα να χάνει έδαφος και σε απήχηση, ειδικά στην πατρίδα Αμερική (Η.Π.Α. #94, Βρετανία #30, Γαλλία #134). Για άλλους, ωστόσο, έφτανε και περίσσευε για να τη βάλουν στους πρωταγωνιστές του 2019: πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε τι έγραψε ο Μιχάλης Τσαντίλας στις δικές μας σελίδες για το άλμπουμ.

Τώρα, η τραγουδοποιός επιστρέφει στο προσκήνιο με αφορμή τα επικείμενα Χριστούγεννα, δίνοντας στη δημοσιότητα μια διασκευή της στο κλασικό και αγαπημένο άσμα των ημερών "Silent Night": μπορείτε να την ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Όπως μαθαίνουμε, η Van Etten είχε ετοιμάσει τη διασκευή το 2018, με στόχο να μπει στο ταινιάκι μικρού μήκους του Eric Paschal Johnson The Letter, όπου τελικά δεν χρησιμοποιήθηκε. Μπαίνει λοιπόν τώρα στα Amazon Originals, τη μουσική σειρά δηλαδή της γνωστής αλυσίδας Amazon, οπότε ο μόνος τρόπος για να το ακούσετε είναι πατώντας εδώ.

Γνωστό σε μας ως "Άγια Νύχτα", το "Silent Night" γράφτηκε το 1818 από τον Αυστριακό συνθέτη Franz Xaver Gruber σε (γερμανικούς) στίχους του Joseph Mohr, με στόχο να ακουστεί στη χριστουγεννιάτικη λειτουργία του χωριού Oberndorf, που άνηκε τότε στην Αυστριακή Αυτοκρατορία. Το 1859 το τραγούδι μεταφράστηκε στα αγγλικά και σιγά-σιγά γνώρισε τόσο μεγάλη δημοτικότητα στις Η.Π.Α., ώστε πολλοί το θεωρούν πια παραδοσιακό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το οποίο είναι όσο λαμπερό αρμόζει στο πρώτο single από την επερχόμενη δουλειά της που λέγεται -πώς αλλιώς;-

Στο οποίο θα δείτε, μεταξύ άλλων, την Kylie Jenner, τη Rosaliá και τη Normani.

Κι αυτό γιατί η Lady Gaga ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη ραδιοφωνική της εκπομπή στο Apple Music.

FEATURED TODAY

Για τον υπόλοιπο Αύγουστο, οι συντάκτες του Avopolis θα επιλέγουν ένα δίσκο, μια ταινία, μια σειρά κι ένα βιβλίο για το καλοκαίρι. Η Τάνια Σκραπαλιώρη θα ...

Για τον υπόλοιπο Αύγουστο, οι συντάκτες του Avopolis θα επιλέγουν ένα δίσκο, μια ταινία, μια σειρά κι ένα βιβλίο για το καλοκαίρι. Ο Μάκης Μηλάτος διαλέγει να

Top