Ο Μίλτος Πασχαλίδης στη "Χώρα Των Αθώων", ένα μελοποιημένο ποίημα του Μάνου Ελευθερίου για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Ακούστε μια καινούρια συνεργασία με τον Γιώργο Νταλάρα

news.team
news.team
φωτογραφία: Θάνος Λαΐνας

Ένα ποίημα απ' όσα άφησε πίσω του ο Μάνος Ελευθερίου με τίτλο "Στη Χώρα Των Αθώων" μελοποίησε ο Μίλτος Πασχαλίδης, καλώντας έπειτα τον Γιώργο Νταλάρα ώστε να το τραγουδήσουν παρέα. Μπορείτε να ακούσετε τα αποτελέσματα στον σύνδεσμο παρακάτω.

Ο Ελευθερίου έγραψε το ποίημα πίσω στο 2015, όταν έμαθε μαζί με το πανελλήνιο για την αυτοκτονία του Βαγγέλη Γιακουμάκη στα Γιάννενα -μια υπόθεση που συντάραξε την κοινή γνώμη και έβαλε στο λεξιλόγιό μας το μπούλινγκ. Ο ίδιος επικοινώνησε μάλιστα τότε με τον Πασχαλίδη, του το απήγγειλε και του ζήτησε να το μελοποιήσει.

Ο δημοφιλής τραγουδοποιός χρειάστηκε ωστόσο κάποια χρόνια ώστε να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα, στα οποία δυστυχώς χάθηκε και ο Ελευθερίου. Τώρα, το τραγούδι γίνεται προπομπός του νέου του δίσκου, ο οποίος επίσης θα λέγεται Στη Χώρα Των Αθώων και αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα από το Ogdoo Music Group.

Όπως μάλιστα ανακοινώθηκε, θα υπάρχει και limited edition, η οποία θα περιλαμβάνει βιβλίο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπορεί να μην έχουμε ημερομηνία κυκλοφορίας, έχουμε όμως το εξώφυλλο του Chromatica. Κάτι είναι κι αυτό.

H κατάσταση της βρετανίδας μουσικού «είναι σταθερή και ανταποκρίνεται στη θεραπεία», σύμφωνα με το management της.

FEATURED TODAY

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμη κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο πρώτο «Παρατηρητήριο», περνάει την καραντίνα του, ...

O Ζώης Χαλκιόπουλος αποχαιρετάει την σπουδαία μορφή της soul, τον Bill Withers, που έφυγε από τη ζωή στα 81 του χρόνια. 

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 40 χρόνων από την εμφάνισή τους, ρίχνουμε μια ματιά στα άλμπουμ και τα EP των R.E.M., από το Chronic Town μέχρι το

Top
0
Shares
0
Shares