Στο Ασημένιο Δέντρο των Λώλαμα

Το θεσσαλονικιώτικο post-punk γκρουπ εκδίδει ένα χαμένο άλμπουμ από το 1995

news.team
news.team

Ενεργοί από το 1989 ως το 1997, οι Λώλαμα ιδρύθηκαν από τις στάχτες των Απέναντι, έδρασαν στη Θεσσαλονίκη και άφησαν τη δική τους underground φήμη στο εγχώριο post-punk στερέωμα, χάρη κυρίως στους στίχους του τραγουδιστή τους Χρήστου Τζιώκου και στις ιδιότυπες ερμηνείες του.

Παρότι αργότερα ο Τζιώκος θα έστηνε τους Λώλαμα Δύο παρέα με τον κιθαρίστα και ουτίστα του αρχικού γκρουπ Στέλιο Εμμανουηλίδη (δείτε εδώ), οι ορίτζιναλ Λώλαμα δεν επανασυνδέθηκαν ποτέ και δεν κατάφεραν να αφήσουν ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ: η δισκογραφία τους απαρτίζεται από μια demo κασέτα ονόματι Στα Καμαρίνια Της Υπομονής (1993), από το 7ιντσο single Ο Βωμός Της Μοναξιάς (1993) και από το τραγούδι "Αίνιγμα", το οποίο μπήκε στη συλλογή Fragmenta IV του ιστορικού fanzine Στις Σκιές του Β23 (1992).

Αυτό έρχεται όμως τώρα να αλλάξει, καθώς οι Λώλαμα ανέσυραν από τα αρχεία τους το άλμπουμ Το Ασημένιο Δέντρο, το οποίο είχε ηχογραφηθεί στην εντέλεια πίσω στο 1995, αλλά έμεινε ακυκλοφόρητο: οι καιροί, όπως σημειώνουν, «απαιτούσαν» τότε διαφορετικές μουσικές προσεγγίσεις. Από εκείνο το υλικό, είχε προλάβει να εκδοθεί μόνο το ομώνυμο τραγούδι "Το Ασημένιο Δέντρο", μπαίνοντας στην κασετοσυλλογή Έκρηξη Οργής (1997). Μπορείτε να το ακούσετε με τη φετινή του ηχητική επεξεργασία στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης.

Το Ασημένιο Δέντρο κυκλοφορεί αύριο Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου από τη Labyrinth of Τhoughts, σε 100 αριθμημένα αντίτυπα βινυλίου. Το mastering και το audio restoration ανέλαβε ο Νίκος Στυλίδης.

 

FEATURED TODAY

Ο Travis Scott στο Fortnite ήταν μόνο η αρχή ή απλά προϊόν των ημερών του; Η Τάνια Σκραπαλιώρη αναζήτησε απαντήσεις από επαγγελματίες του χώρου των

Στο νέο του Diggin', ο Ζώης Χαλκιόπουλος ακούει το ομώνυμο ντεμπούτο των Central Pozitronics και αφήνει ντόπιες λεπίδες ελικοπτέρων να τον πετσοκόψουν.

Ο Άρης Καζακόπουλος φτιάχνει λίστες, λίστες, λίστες. Στο νέο του Listomania ακούει τα καλύτερα κομμάτια της Lady Gaga σε αντίστροφη μέτρηση.

Top
0
Shares