Χάος με την ΑΕΠΙ

Οδεύει προς χρεωκοπία; 

news.team
news.team

Στο χάος κατρακυλά η υπόθεση της ΑΕΠΙ, με καταλύτη τη δέσμευση όλων των τραπεζικών λογαριασμών της εταιρείας, λόγω της μη εξυπηρέτησης δανείου που είχε λάβει από την Eurobank, ύψους 3.500.000 ευρώ. 

Αυτό έχει άμεση συνέπεια για τους δημιουργούς, οι οποίοι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα είχαν αρχίσει να λαμβάνουν επιταγές με ένα μέρος του οφειλόμενου ποσού: είναι πλέον πολύ πιθανό να μη μπορούν καν να εισπράξουν τα συγκεκριμένα χρήματα, παρότι είναι δεδομένο ότι στο τέλος του 2016 η ΑΕΠΙ εισέπραξε 22.000.000 ευρώ, ώστε να αποδώσει δικαιώματα. Όταν ωστόσο ανέλαβε η επίτροπος, από αυτά τα χρήματα βρέθηκαν μόνο 7.000.000, με τα 4.000.000 να είναι δεσμευμένα λόγω χρεών της ως τότε διοικούσας οικογένειας των Ξανθόπουλων προς το δημόσιο. 

Η πρωτοβουλία δημιουργών και κληρονόμων 450+ έχει ήδη ανακοινώσει συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΑΕΠΙ για σήμερα στις 11.30. «Θεωρούμε ότι η δόση του Σεπτεμβρίου για τους έχοντες λαμβάνειν πάνω από 1000 ευρώ δικαιώματα δεν θα καταβληθεί», λένε στην ανακοίνωσή τους. 

Και ζητούν είτε οι Ξανθόπουλοι και το ΔΣ να επιστρέψουν άμεσα τα χρήματα που λείπουν από τα ταμεία, είτε να παραδώσουν -άμεσα- το σύνολο των μετοχών τους στους δημιουργούς και να αποχωρήσουν. «Δεν καταλαβαίνουμε γιατί η Δικαιοσύνη αργεί να δράσει», τονίζουν, προαναγγέλοντας διαμαρτυρίες και προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης και προς το Υπουργείο Πολιτισμού.

FEATURED TODAY

Κάθε μήνα το Avopolis θα συγκεντρώνει τους δίσκους που έμειναν λίγο παραπάνω στα ακουστικά του. Ο Ιούνιος συνέχισε το σερί πολύ δυνατών κυκλοφοριών και μεταξύ

Στο νέο του Diggin', ο Ζώης Χαλκιόπουλος βάζει να παίζει -στο CD player, αυτή τη φορά- το Absent Friends των Divine Comedy και σκαλίζει ...
Top