Σκανδαλώδεις αμοιβές στην ΑΕΠΙ

Τι αποκαλύπτει πόρισμα-φωτιά του ελέγχου που έγινε πρόσφατα από το Υπουργείο Πολιτισμού

Αναστασία Τουρούτογλου
Αναστασία Τουρούτογλου

Απίστευτα κι όμως ...ελληνικά είναι όσα αποκαλύπτει το πρόσφατο πόρισμα του ελέγχου που διεξήγαγε το Υπουργείο Πολιτισμού για την ΑΕΠΙ. Έλεγχος, ας σημειωθεί, που δεν έγινε δυνατός παρά μόνο μετά από πρόστιμο το οποίο επιβλήθηκε στην εταιρεία: ξεκίνησε τον Σεπτέμβρη του 2016 και ολοκληρώθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2017.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που υπογράφει η δημοσιογράφος, ραδιοφωνική παραγωγός αλλά και στιχουργός Φωτεινή Λαμπρίδη για το TVXS (ολόκληρο εδώ), ο ετήσιος μισθός του διευθύνοντα συμβούλου της ΑΕΠΙ ανερχόταν σε ...635.565 ευρώ το χρόνο (στοιχεία 2011), ενώ ο αντίστοιχος συγγενούς του που ήταν μέλος στο ΔΣ έφτανε τα  466.266 ευρώ.

Παράλληλα με αυτά, αποκαλύφθηκαν και παράνομα δάνεια προς άλλα μέλη του ΔΣ, αλλά και αδιανέμητα δικαιώματα στους δημιουργούς ύψους 42.000.000 ευρώ. Οι ορκωτοί λογιστές διαπιστώνουν επίσης την ύπαρξη αρνητικών κεφαλαίων ύψους 19.900.000 ευρώ, που αποδεικνύει την αδυναμία της ΑΕΠΙ να εξοφλήσει το σύνολο των υποχρεώσεών της.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

H κατάσταση της βρετανίδας μουσικού «είναι σταθερή και ανταποκρίνεται στη θεραπεία», σύμφωνα με το management της.

«Πρόκειται για την απόλυτη αποτυχία της κυβέρνησής μας το γεγονός ότι δεν έχει καταστήσει τα τεστ προσβάσιμα στο ευρύ

Ο θρυλικός τραγουδιστής της soul έφυγε από τη ζωή στα 81 του χρόνια. 

FEATURED TODAY

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 40 χρόνων από την εμφάνισή τους, ρίχνουμε μια ματιά στα άλμπουμ και τα EP των R.E.M., από το Chronic Town μέχρι το

Για 3 δεκαετίες πρόσφεραν σφιχτοδεμένες συνθέσεις, συγκίνηση έτη φωτός μακριά από τη μελό, στίχους με πολλαπλές αναγνώσεις και όχι μόνο.

Top
0
Shares
0
Shares