Σύλληψη σε συναυλία μετά από υπόδειξη της... ΑΕΠΙ!

Το είδαμε κι αυτό

Αναστασία Τουρούτογλου
Αναστασία Τουρούτογλου
 
64df97dfe8f57eb6c16b9cda60b01b5d_L
 
H συναυλία του Ηaig Yazdjian στο Θέατρο Αγρών στο Κυπαρίσσι, το βράδυ της Πέμπτης 17/7, είχε και...happening.
 
H σύλληψη του ιδιωκτήτη του θεάτρου Γιάννη Σωμαράκη, μπροστά στα μάτια των θεατών, έπειτα από κατεγγελία της ΑΕΠΙ για δικαιώματα που δεν είχαν πληρωθεί, οδήγησε στην διακοπή της συναυλίας και στις έντονες διαμαρτυρίες του κόσμου. 
 
Το τραγούδι που έγινε αφορμή για να συλληφθεί ο Γιάννης Σωμαράκης ήταν ένα παραδοσιακό τσιγγάνικο τραγούδι της Αρμενίας που είχε διασκευαστεί με ελληνικούς στίχους, σύμφωνα πάντα με τα όσα είπε ο εκπρόσωπος της ΑΕΠΙ στους αστυνομικούς που εκτέλεσαν την εντολή του.
 
Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε ότι πολλές από τις συναυλίες που γίνoνται στο Θέατρο των Αγρών έχουν συμβολικό ή προαιρετικό αντίτιμο με στόχο να είναι προσιτές σε όλους.
 
Το ίδιο το Θέατρο, στην επίσημη ανακοίνωση του στο facebook, σχετικά με το περιστατικό αναφέρει: «Μια συναυλία απόψε στο Θέατρο των Αγρών μετατράπηκε σε ρεσιτάλ ασυδοσίας της ΑΕΠΙ η οποία έδωσε εντολή να συλληφθεί ο ιδιοκτήτης του Θεάτρου Γιάννης Σωμαράκης στο Κυπαρίσσι επειδή δεν είχαν πληρωθεί τα δικαιώματα για ...ένα τραγούδι! Η ΑΕΠΙ και ίσως και άλλοι που ενοχλήθηκαν απο το προαιρετικό αντίτιμο απόψε έβαλαν χειροπέδες οχι στο ιδιοκτήτη αλλά στον πολιτισμό του Ηρακλείου και της Κρήτης. Το τραγούδι που στάθηκε αφορμή να συλληφθεί η ψυχή του Θεάτρου των Αγρών ήταν ένα παραδοσιακό τσιγγάνικο τραγούδι της Αρμενίας που έχει διασκευαστεί με ελληνικούς στίχους, όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος της ΑΕΠΙ τους αστυνομικούς που εκτέλεσαν την εντολή του. Σε μια εποχή που το Θέατρο των Αγρών προσφέρει τις φετινές του εκδηλώσεις με προαιρετικό αντίτιμο οι χειροπέδες και οι ακροβολισμένοι και οπλισμένοι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ μπροστά στα έκπληκτα μάτια δεκάδων θεατών, επιβεβαίωσαν την άποψη οτι απο την μουσική στην Ελλάδα πρέπει να πλουτίζουν οι λίγοι και οι εκλεκτοί της ΑΕΠΙ. Άραγε η ΑΕΠΙ και οι αστυνομικοί επιδεικνύουν τον ίδιο ζήλο για συναυλίες που οργανώνονται στην Κρήτη με εισιτήριο;»
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

H κατάσταση της βρετανίδας μουσικού «είναι σταθερή και ανταποκρίνεται στη θεραπεία», σύμφωνα με το management της.

«Πρόκειται για την απόλυτη αποτυχία της κυβέρνησής μας το γεγονός ότι δεν έχει καταστήσει τα τεστ προσβάσιμα στο ευρύ

Ο θρυλικός τραγουδιστής της soul έφυγε από τη ζωή στα 81 του χρόνια. 

FEATURED TODAY

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 40 χρόνων από την εμφάνισή τους, ρίχνουμε μια ματιά στα άλμπουμ και τα EP των R.E.M., από το Chronic Town μέχρι το

Για 3 δεκαετίες πρόσφεραν σφιχτοδεμένες συνθέσεις, συγκίνηση έτη φωτός μακριά από τη μελό, στίχους με πολλαπλές αναγνώσεις και όχι μόνο.

Top
0
Shares
0
Shares