search

Paul Goodman

Υπόλοιπη Ελλάδα Αγίου Δημητρίου 16, Αθήνα 105 54 Αστερίσκος

“Ένας τόπος αχαρτoγράφητης οργανικής μουσικής έκτασης, όπου στοιχεία από παλιές και νέες μουσικές παραδόσεις και ιδέες συνυπάρχουν”.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ
16 Μάι. 2019
20:30
98 Day(s) Ago

O Paul Goodman παρουσιάζει την δεύτερη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο ‘Yet’ την Πέμπτη 16/5 και ώρα 20:00 στον όροφο του Αστερίσκου.

Ως τίτλος το ‘Yet’ έχει περισσοτέρο σχέση με το να συγκεντρώνεται κανείς στην αλήθεια σε κάθε δεδομένη στιγμή παρά στις αντιφάσεις. Έχει σχέση με το να κοιτάς στο παρελθόν με σκοπό να προσφέρεις κάτι στο μέλλον και επίσης με το να είσαι συγκεκριμένος με στόχους ενόσω καλοσωρίζεις το αποτέλεσμα. Στην συνέχεια του πρώτου του δίσκου ‘Strangely Familiar’, οι συνθέσεις που εμπεριέχονται στο ‘Yet’ συνδυάζουν στοιχεία επιρροών με αποτέλεσμα την δημιουργία μίας νέας και αξιόλογης ακουστικής εμπειρίας μέσω του διαλόγου με πολλές από τις εκφάνσεις της μουσικής. Σε αυτή την παράσταση συμμετέχουν μουσικοί που συνόδευσαν τον Paul Goodman στις ηχογραφήσεις,
καθώς και άλλοι προσκεκλημένοι αξιόλογοι μουσικοί.

Paul Goodman: σάζι, λύρα
Μανωλία Κοκολογιάννη: λύρα
Θωμάς Μελετέας: ούτι
Peter Jaques: πνευστά
Αλέξης Νόνης: κρουστά
Θάνος Μπίκος: ηχοληψία

Ο Paul Goodman είναι σύγχρονος μουσικός, συνθέτης και ενεργός ερμηνευτής του σαζιού και την Κρητικής λύρας. Μεγαλώνοντας σε ένα μουσικό περιβάλλον άρχισε να μαθαίνει όργανα και να δίνει συναυλίες από νεαρή ηλικία. Στα τέλη του 1990 άρχισε να εξερευνά τις μουσικές παραδόσεις και τους ιδιοματισμούς της Ελλάδας (ειδικά της Κρήτης), της Τουρκίας, των Βαλκανίων και άλλων περιοχών γύρω και πέρα από την Μεσόγειο. Αυτή η έρευνα τον οδήγησε στο “Μουσικό Εργαστήριο Λαβύρινθος” στην Κρήτη, όπου του δώθηκε η ευκαιρία να μάθει απευθείας και συχνά να παίξει με διεθνούς φήμης μουσικούς όπως ο Ross Daly, ο Mehmet Erenler, ο Omer Erdogdular, ο Habil Aliev, ο Ustad Rahim Kushnawaz, ο Ζαχαρίας Σπυριδάκης, η Κέλυ Θωμά και ο Γιώργος Ξυλούρης μεταξύ άλλων. Έχοντας από τότε απασχοληθεί κυρίως με την σύνθεση και την ερμηνεία, ο Paul συμμετείχε σε πολλές και ποικίλες συμπράξεις με μουσικούς από διάφορα περιβάλλοντα και κουλτούρες όπως το Yurodny – Myriada project που οργάνωσε ο μουσικός και παραγωγός Nick Roth και το Isole project στο οποίο συνεργάστηκε με το σχήμα Tarab Ensemble του Francesco Turrisi. Έχει παρουσιαστεί στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Γαλλία, την Ιρλανδία, την Ολλανδία και την Σερβία συχνά ως προσκεκλημένος σολίστας. Έχει πάρει μέρος στο θρυλικό Houdetsi Music Festival στο Χουδέτσι Hρακλείου στην Κρήτη, κάθε χρόνο από τα 7 χρόνια διεξαγωγής του, από το 2010 έως το 2016. Το Adriatiko Mediterraneo Festival στην Ανκόνα, Ιταλία, το Ethno Fusion Fest στο Βελιγράδι, Σερβία και το Festib’ Alzen στην Αλζάν, Γαλλία είναι μερικά από τα υπόλοιπα αξιοσημείωτα φεστιβάλ στα οποία έχει προσκληθεί. Η πρώτη του προσωπική παραγωγή με τίτλο “Strangely Familiar” κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2015 και έλαβε πολύ θετικές κριτικές. Στην σύγχρονη δισκογραφία έχει συνεργαστεί με τους Yurodny, τους LocoMondo, τις Trio Tzane, τον Νίκο Παπαχρήστου και άλλους. Η δεύτερη συλλογή του με τίτλο “Yet” κυκλοφόρησε τον Φλεβάρη του 2019.

Ώρα προσέλευσης 20:00, ώρα έναρξης 20:30

Είσοδος ελεύθερη

Τηλ: 2152159794

Location of the Αστερίσκος event

Venue Information - Αστερίσκος

Πληροφορίες - Κρατήσεις: ΑΣΤΕΡΙΣΚΟΣ | τηλ.: 2152159799 | www.asteriskos.net , facebook.com/asteriskos1